Név: Jelszó:
2018.10.14.
Gemini36
Kedves Bálint órások! Én is megengednék magamnak egy enyhe negatív kommentet..talán sokak nevében. Nekem a Magazin..és Az Órás blogja évek óta...
2018.10.13.
Tamás
Tisztelt Bálint Órák! Engedjék meg, hogy a sok-sok pozitív visszajelzés mellett tegyek 1 negatívot is. Régóta figyelem weboldalukat és már...
2018.10.04.
KovácsPéter
Tisztelt Bálint órások! Nagyon örülök és egyben köszönöm a mai napon a Seikomra felszerelt szíjat és a csatot! Udvarias, precíz kiszolgálás...

Magazin

« 1 2 »

Remélem az első rész történelmi áttekintőjével (és a fogalom sajátos megközelítésével) sikerült felkelteni némi érdeklődést. Folytatnám az áttekintést a már elérhető és hamarosan megjelenő megoldásokkal. Nem tájékozatlanságból - inkább elfogultságból, no meg azt szemelőtt tartva, hogy a cikk terjedelmét sikerüljön ésszerű, fogyasztható kereten belül tartani - ismét elsősorban az "igazi" karórák világából szemelgetnénk.Nem új keletű a téma és korántsem nevezhetjük kósza fellángolásnak, hozzánk is számtalan megkeresés, kérdés jut el, mivel szerencsére még sokan vannak akik húst a hentestől, órát az órástól szeretnek vásárolni. Így mi sem mehetünk el szó nélkül a téma mellett és ezért is szeretnénk órás szemmel megközelíteni a témát és egy - az interneten megtalálható információkat összegyűjtve, rendszerezve - olyan összefoglaló írást összeállítani az okosórák világából, mely hasznos, vagy érdekes információval tud szolgálni mind a laikusok mind a tájékozottabb tulajdonosok számára. Nem célunk az összes piacon kapható vagy hamarosan megjelenő termék részletes bemutatása.Mindig történik valami az orak.hu vagy üzleteink házatáján, a tavasz egyik újdonsága, hogy ismét új márkákkal bővült kinálatunk, melyekből a Frederique Constant kiemelt figyelmet érdemel. Miért pont a Frederique Constant? Talán mert szeretjük a "legeket"! - de ezzel biztos sokan vannak még így. Miben "leg" ez a márka? Többek között, hogy a legkedvezőbb árú manufaktúra szerkezeteket kínálja - melyek között olyan ínyencségeket is találhatunk mint a turbillon vagy az alapanyagok között még forradalminak számító szilícium. De minden bizonnyal szenvedélyük az órásság iránt is a legelhivatottabbak közé emeli őket, ezért érhettek el ilyen komoly szakmai elismerést és sikereket, ennyire rövid idő alatt.A márka piacvezető a bőr, fém és szintetikus karóraszíjak piacán, mintegy 65%-os piaci részesedéssel, melyet a több mint 108 év alatt összegyűjtött tudásnak, tapasztalatnak és kivételes szakembereinek köszönhet. A cég világszerte jelen van: 5 kontinens, mintegy 15000 kiskereskedelmi üzletében találkozhatunk termékeikkel.MeisterSingerMi teszi a MeisterSinger karórákat különlegessé?


A márkát az egyik óramagazin így jellemezte:

 

„… a design aprólékossága mutatja, hogy nagy hangsúlyt fektetnek olyan részletekre is, amik önmagukban szinte észrevehetetlenek, azonban együtt ezek adják mindenegyes MeisterSinger karóra különlegességét. „ 

 Februárban Inhorgenta, áprilisban Basel, és van még néhány kevésbé ismert, évente megrendezett hivatalos órabemutató, ahol megismerkedhetünk az előttünk álló év újdonságaival. A Marlox csoport (egy svájci, családi vállalkozás) egyedülállóan, évente kétszer, három helyszínen tiszteli meg partnereit, hogy ünnepélyes keretek között mutassa be a megjelenő újdonságokat. Az idén, januárban megtartott kiállítást egy nagyszabású parti kíséretében rendezték meg (Austria Trend Hotel Park Royal Palace Vienna és Floridita, Bécs), amelyen az orak.hu csapatából négyen is részt vehettünk!Első pillantásra a Citizen hamarosan megjelenő modellje modern és divatos, de ez alapján aligha sejtenénk, hogy ez nem egy közönséges időmérő. Ha a számlapot közelebbről szemügyre vesszük, már sejteti, hogy technikailag is hordoz újdonságot, hiszen feltűnik rajta a Bluetooth logó - ezzel nem találkozhattunk a korábbi Citizen Eco-Drive-okon még a csúcsmodellek esetén sem.

 

 Amikor a Baselworld 2010-es kiállításon bemutatták, hatalmas érdeklődést váltott ki mind a rajongók, mind az újságírók és az iparági szakértők körében egyaránt. Az innovatív és rendkívül részletes grafika, a tiszta, nagy felbontású – 300dpi** - képernyő, és a széles látószög azok a tulajdonságok melyekkel az EPD óra a digitális kijelzőjű időmérők újszerű jövőjét vetítette előre.

 

 JUNGHANS - GERMANY, SINCE 1861A Junghans története - amely 1861-ben a Fekete-erdőben kezdődött - az egyik legmozgalmasabb és legizgalmasabb sikertörténet a német óraiparban.

 

 Az egyszerű formaterv, az összetéveszthetetlen és könnyen leolvasható számlap, a jellegzetes mutatók, és a híres piros másodpercmutató tették a Mondaine-t sikeressé az egész világon. A találékonyság és az egyszerűség azok az elemek, amelyek megkülönböztetik az egyszerűen vonzó darabokat az igazi design klasszikusoktól. A Mondaine büszke arra, hogy a Svájci Szövetségi Vasút hivatalos óráját ilyen példaként szokták emlegetni - a kiváló 20. századi formatervezésre. 

A Tissot büszkén osztja meg sikerét ügyfeleivel, miután a TISSOT LE LOCLE AUTOMATIC CHRONOMETER EDITION megnyerte az International Timing Competition "Classic" kategóriáját. Ez az egyedülálló óra hűen tükrözi készítőjének szakértelmét a mechanikus szerkezetek már-már művészi megalkotásában, mindezt a lehető legnagyobb pontossággal, amelyet a COSC (Contrôle Officiel Suisse Chronomètres) tanúsítvány is igazol.Mido All Dial Tenth AnniversaryA svájci Mido karóra márka az All Dial kollekciójával a római Colosseum örök eleganciája előtt tiszteleg, tökéletes összhangban jelenítve meg a klasszikus és modern formákat. Ez a sorozat idén ünnepli 10. évfordulóját. Természetesen a jubileumra egy új, korlátozott - 1000db-os - kiadású modellel jelentkeztek. 

 

 

 TISSOT körkép 2012

2012.05.04.

Korábbi cikkünkben hírt adtunk a 2012-es Baselworld kiállításon bemutatott Certina újdonságokról nem szeretnénk adósok maradni a TISSOT 2012-es modelljeivel sem. Nem beszélve arról, hogy ugyan a "Száguldó kerekek" összeállításból kimaradt, de a TISSOT új modelljei közül több is megállná ott a helyét. 

 

 

 

 Ahogy a nyitó sorokban már említettük, a motorsport szellemisége az óraipar egészét áthatja, így az órák és az autók nemcsak a prémium és a felső kategóriában találkoznak, hanem a belépőszinten is aktívan jelen vannak. Az ebben rejlő lehetőségeket ugyanis itt is felismerték.


   Akik kicsit is járatosak az órák világában most biztos felkapták a fejüket: Mi az, hogy világ első?! Hiszen más is gyárt GPS órát! Valóban nem a Seiko-nak jutott először eszébe egy olyan óra ami műholdról szinkronizálja a pontos időt, hiszen számos más gyártó készít úgynevezett GPS-es órát többek között a Suunto, a Garmin vagy a Nike. De ezek a modellek speciálisan sportoláshoz készültek inkább sporteszközök mint mindennapi használatra szánt karórák.Nincs még egy olyan terület, amely ennyire erősen összefonódott az órák világával, és egyben azok fejlődését is nagymértékben befolyásolta, ösztönözte. Nemcsak az óraipar krémje, hanem mindegyik márka, a csillagászati összegekbe kerülő extravagáns daraboktól egészen a belépőszintig érintett. Miről is van szó? Autókról és versenyzésről.Certina - Baselworld 2012A Baselworld talán a legjelentősebb nemzetközi kiállítás az óra- (és az ékszer) piac számára. Évről-évre szinte az összes gyártó - legyen az egy nagyvállalat vagy egy kis manufaktúra - a világ minden tájáról képviselteti magát és itt mutatja be a nagyközönség számára legújabb modeljeit. A Certina is számos újdonsággal jelentkezett az idei seregszemlén. Lássuk mik is voltak ezek:

 

 Vizes órák

2012.01.27.

Mint minden nyáron, most is összeállítottunk egy kis kollekciót az óraipar „vízparti nyaralásra optimalizált” modelljeiből. Ezek nem feltétlenül klasszikus és komoly búvárórák, de biztosan sportosak és a strandon nem vallanak szégyent.

 

 

 1977-ben egy fiatal SEIKO mérnöknek Suwaban, Japán belsejében, a magas hegyek között, volt egy álma. Egy folyamatos időmérő megalkotásáról álmodott, melynek nagyobb a pontossága és a megbízhatósága, mint bármely más órának.Világpolgár

2012.01.27.

Ritkán, szinte sosem kerül a címlapokra valami is a világ óraiparának ettől az óriásától, de hát tudjuk, az autós magazinokat sem a tömegesen gyártott Volkswagenek, Suzukik vagy Toyoták fotóival adják el.

 

 

 

 « 1 2 »
AKTUÁLIS
2018.11.10.
TISSOT SEASTAR 1000 POWERMATIC 80
2018.10.09.
JUNGHANS MEISTER MEGA
2018.08.04.
FC RUNABOUT GMT AUTOMATIC
Korábbi "aktuális"-ok megtekintése »
HÍRLEVÉL
Név:  Irsz./település:
E-mail: Utca, hsz.:


Frederique Constant óra, Frederique Constant órák, Frederique Constant Győr MeisterSinger óra, MeisterSinger órák, MeisterSinger Győr Junghans óra, Junghans órák, Junghans Győr Certina óra, Certina órák, Certina Győr Tissot óra, Tissot órák, Tissot Győr Mido óra, Mido órák, Mido Győr swatch óra, swatch órák, swatch Győr Mondaine óra, Mondaine órák, Mondaine Győr SEIKO óra, SEIKO órák, SEIKO Győr Citizen óra, Citizen órák, Citizen Győr Edifice óra, Edifice órák, Edifice Győr Sheen óra, Sheen órák, Sheen Győr Protrek óra, Protrek órák, Protrek Győr
G-Shock óra, G-Shock órák, G-Shock Győr Baby-G óra, Baby-G órák, Baby-G Győr Casio óra, Casio órák, Casio Győr Joop óra, Joop órák, Joop Győr Esprit Collection óra, Esprit Collection órák, Esprit Collection Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Pierre Cardin óra, Pierre Cardin órák, Pierre Cardin Győr DKNY óra, DKNY órák, DKNY Győr, Donna Karan New York óra Lacoste óra, Lacoste órák, Lacoste Győr HERMLE falióra, HERMLE faliórák, HERMLE Győr Hirsch óraszíjak Marcco Győr ZRC Győr9022 Győr, Király utca 17. (Széchenyi tér) / 9022 Győr, Jedlik Ányos utca 18. (Eszterházy-palota) / 9024 Győr, Ikva utca 43. (Marcalváros)
Tel.: 06-96-335-015 / E-mail: info@orak.hu / www.orak.hu
weboldal tervezés: IRQ
©2009-2018 / Felhasználási szabályzat és adatvédelmi tájékoztató